Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YENELENEN GERİATRİ POLİKLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ

YENELENEN GERİATRİ POLİKLİNİĞİ  HİZMETE GİRDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Geriatri Polikliniği, yeni yerinde Geriatri ve Genel Dahiliye Poliklinikleri adı altında hastalara hizmet vermeye başladı.

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Geriatri Polikliniği, yeni yerinde Geriatri ve Genel Dahiliye Poliklinikleri adı altında hastalara hizmet vermeye başladı. Geriatri polikliniklerinden 60 yaş üstü tüm hastalar yararlanabiliyor.

Yenilenen polikliniklerle ilgili bilgiler veren ERÜ Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Akın, Türkiye´de 100 kişiden 8 kişinin 65 yaş üzerinde olduğuna dikkat çekti ve Türkiye nüfusunun her geçen yıl yaşlandığını söyledi. Yaşlı hastalarda başta uyku, unutkanlık ve depresyon gibi birçok sağlık probleminin görüldüğünü kaydeden Doç. Dr. Akın, Geriatri Bilim Dalı olarak tüm ilgi ve bilgilerini, tamamen yaşlı hastalar için odakladıklarını kaydetti.

Doç. Dr. Akın yenilenen poliklinik hakkında, ?Şuan hizmet vermeye başladığımız polikliniğimizde öğretim üyesi, yan dal uzmanı, asistan ve intörn doktorumuz olmak üzere 4 kişi hizmet vermekteyiz. Randevusuz hizmet vererek her gelen hastamızı muayene etmekteyiz. Biz sadece hasta yaşlıları değil, sağlıklı yaşlıların koruyucu hekimliğini de yapmaktayız. Hiç sağlık problemi olmayan yaşlılarımızda kalın bağırsak ve meme kanseri taraması için de bize başvurabilirler. Aşı polikliniğimiz de hizmet vermekte olup, aşı yaptırmak içinde yaşlılarımız bize başvuru yaparak aşılarını da yaptırabilirler.? ifadelerine yer verdi