Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YAPAY ZEKA´DA ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BAŞARISI

YAPAY ZEKA´DA ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BAŞARISI

Financial Times gazetesinin yayınladığı dünyada yapılan yapay zeka araştırmalarının değerlendirildiği ve Microsot´un ilk sırada yer aldığı 100 kuruluş listesine giren Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Türkiye´den bu listeye giren tek kurum olma başarısını gös

Financial Times gazetesinin yayınladığı dünyada yapılan yapay zeka araştırmalarının değerlendirildiği ve Microsot´un ilk sırada yer aldığı  100 kuruluş listesine giren Erciyes Üniversitesi  (ERÜ), Türkiye´den bu listeye giren tek kurum olma başarısını gösterdi.

Financial Times´ın haberinde, Hollanda merkezli bilgi analiz şirketi Elsevier ile Japon ekonomi gazetesi The Nikkei tarafından dünyada yapay zeka konusunda akademik yayınların analizinden derlenen ve 2012-2016 yılları arasında en çok atıfta bulunulan ilgili yayınların dikkate alınarak oluşturulan listeye yer verdi. Microsoft´un ilk sırada yer aldığı 100 kurumun sıralandığı listeye Türkiye´den  sadece Erciyes Üniversitesi girme başarısı gösterdi. ERÜ, listenin 82´nci sırasında yer aldı.ERÜ´den yapılan açıklamada ise, " ERÜ´de yapay zekâya yönelik çok sayıda bilimsel çalışma yapılırken, bu konuda sağlıktan mühendisliğe farklı alanlarda çeşitli projeler yürütülmektedir.Yapılan bu çalışmalar ülkemiz açısından ise son zamanların popüler kavramları ?Endüstri 4.0? ve ?Dijital Dönüşüm? için çok fazla önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.