Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

UFKA YOLCULUK HACILAR ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI  

UFKA YOLCULUK HACILAR ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI  

      5.´si gerçekleştirilen ve bu seneki konusu Kuran-ı Kerim Meali olarak belirlenen Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasında, Hacılar İlçesinde dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

     

5.´si gerçekleştirilen ve bu seneki konusu Kuran-ı Kerim Meali olarak belirlenen Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasında, Hacılar İlçesinde dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Hacılar Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen ve Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Songur, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Osman Erdem, Daire Müdürleri ve vatandaşların katıldığı ödül töreni, Hacı Kılıç Cami İmam Hatibi Yasin Yüksel tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Osman Erdem, törende yaptığı konuşmada, Binlerce gönüllü tarafından organize edilen ufka yolculuk, Türkiye´nin en büyük sivil yarışma organizasyonu olduğunu söyledi.

Ufka Yolculuk Yarışmasının Dünyanın 65 ülkesinden ve Türkiye´nin tüm şehirlerinden toplamda bu sene için altı yüz bine yaklaşan sayılarda kayıt aldığını belirten Erdem, "Geçtiğimiz dört yıl içerisinde ilmihal, kuran-ı kerim meali son peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin hayatı ve hadis-i şerif alanlarında yarışmalar tertip etmiştir. Türkiye merkezli, dünya genelinde 5.´sini düzenlediğimiz kaybedeni olmayan bu yarışmaya hamdolsun ilçemizde de her sene katılım artarak devam etmiş olup, bu sene 911 kayıt ile yarışmamızı gerçekleştirdik." diye konuştu.

Hacılar Müftüsü Mehmet Özbek ise ?Allah ve Resulünü birbirinden ayıran ikisinden de mahrum kalır.  Allah ve Resulü bir bütün olarak ele alınacak ve her zaman ikisinin mesajı ortak değerlendirilecektir. Öyle ise bizler Hz. Peygamber (s.a.v) Kuranın yaşayan örneği olarak görmemiz gerekiyor ve bu uğurda ne çektiğini hangi sıkıntılara maruz kaldığını da hatırımızda tutmamız gerekiyor.? şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen ve İslam Dünyasının dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı günümüzde, Kuran´a her zaman kinden daha fazla ihtiyacımız olduğuna vurgu yapan Hacılar Belediyesi Başkanı Doğan Ekici´de yaptığı konuşmada, ?Kuran ile insanları, insanlar ile Kuranı buluşturan ufka yolculuk organizasyonu bu açıdan çok önemlidir. Erdemli ve ihlaslı bir toplum inşa etmek için: bedenlerimizi helal ve sağlıklı gıda ile gönüllerimizi ve yaşantımızı ise Kuran ile beslememiz gerekiyor. Ufka yolculuk programındaki amaç Kuran-ı kerimin okunması, anlaşılması ve yaşanmasıdır. Biliyorsunuz 2016 yılında bir 15 Temmuz hain darbe ve işgal kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Ama önce Allah´ın inayeti reisimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın dik ve dirayetli duruşu, sizler gibi vatansever, manevi yatlı nezih gençlerimizin sayesinde bu darbeyi önlemiş olduk. Darbeye darbe vuran tek milletiz. Rabbim bir daha bu hainlere fırsat vermesin. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ezanlar susmasın, bayramlığımız inmesin, vatanımız bölünmesin.? dedi.

Törende, daha sonra Hacılar´da farklı yaş gruplarından dereceye giren yarışmacılardan A ve B kategorisi birinci ve ikincilerine 1 er altın, üçüncülere kitap seti, C, D ve E kategorisi birincilerine 3´er altın, ikincilerine 2´şer altın, üçüncülerine de 1´er altın verildi. Programda ayrıca yarışmada ilk yirmi beşe girenler arasında yapılan çekilişle bir kişiye umre hediye edildi.