Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

RAMAZAN TIR´I HACILAR´DA

RAMAZAN TIR´I HACILAR´DA

   Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen ve bu yıl 14´cüsü düzenlenen Ramazan Gecelerinin dün akşamki durağı Hacılar oldu.

 

            Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen ve bu yıl 14´cüsü düzenlenen Ramazan Gecelerinin dün akşamki durağı Hacılar oldu.

Hacılar Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliğe Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ramazan Etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konserinin ardından Yunus Fırat´ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda bir konuşma yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, etkinliklerin gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibine teşekkür etti. Başkan Ekici sözlerini şöyle sürdürdü;

?Çok şükür bir Ramazan ayını mutlu ve huzurlu bir şekilde idrak ediyoruz. Dini ve insani duyguların daha da yoğunlaştığı, maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu mübarek ayı iyi ve güzel davranışları artırarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Ramazan Tırının ilçeye gelmesinden dolayı memnun oluyoruz ve emeği geçen başta Büyükşehir belediye Başkanımız Mustafa Çelik olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Hem gerçekleştirdiğimiz projelerle hem de kültür ve sanat etkinlikleri ile inşallah sizlere layık olmaya çalışıyoruz, ayrıca ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Kentsel Dönüşüm Projesinin temelini de Temmuz ayı içerisinde atacağız buradan müjdesini vermek istiyorum. Rabbim bu güzellikleri elimizden almasın. Birliğimiz beraberliğimizi bozmasın. Vatanımıza kasteden hainlere fırsat vermesin. Bayrağımız inmesin, ezanımız susmasın, vatanımız bölünmesin. Durmak yok hizmete devam. Her şey Hacılar için, her şey Kayseri için her şey Türkiye için?

14. Geleneksel Ramazan Eğlenceleri programında çocuklarıyla birlikte illüzyon, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, aşık ile maşuk gösterilerini izleyen aileler keyif dolu bir akşam yaşadılar.  Çocuklar için ödüllü yarışmaların da yapıldığı program sema gösterilerinin ardından Türk tasavvuf müziği dinletisiyle ile son buldu.