Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

PROF.DR. AKİF ÖZDEMİR: HER YIL YÜZ BİN KİŞİ KANSERDEN ÖLÜYOR

PROF.DR. AKİF ÖZDEMİR: HER YIL YÜZ BİN KİŞİ KANSERDEN ÖLÜYOR

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.Dr. Akif Özdemir, her yıl kanserden 100 bin kişinin, öldüğünü 175 bin kişinin de hastalığa yakalandığının tespit edildiğini söyledi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.Dr. Akif Özdemir, her yıl kanserden 100 bin kişinin, öldüğünü 175 bin kişinin de hastalığa yakalandığının tespit edildiğini söyledi.

Kansere karşı kanser hastalarına destek vermek amacıyla düzenlenen bilinçlendirme programında konuşan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.Dr Akif Özdemir kalp damar hastalıklarından sonra en çok ölüm olaylarının kanserden kaynaklandığını anlattı. Prof.Dr. Özdemir şöyle dedi:

"Her yıl 100 bin kişi kanserden ölmektedir. Hayat tarzımızı, çevreye olan saygımızı, insanların bulaşıcı hastalıklarla karşı mücadelesini ve anlayışını değiştirirsek kanserin 3´te 1´i oluşmayacaktır. Amacımız;kanserin oluşmasını önlemek adına insanların bilinçlendirilmesi, oluşmuş kanserlilerin erken tanısı, tedavi görenlere maddi manevi yardım oluşmasıdır. Her yıl 175 bin yeni kanser vakasına rastlanıyor. Bunun büyük çoğunluğu da erişkinlerde görülüyor. Toplum erişkin kanser hastalarına daha çok ilgi gösterilmelidir."