Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK ÇİLESİ

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK ÇİLESİ

Kayseri´de Erciyes Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, hastalandıklarında başvurdukları aile hekimliklerinin kendilerini hastaneye, hastanenin ise aile hekimliğine yönlendirdiğini, sonuçta tedavi olamadıklarını belirtip, sorunlarına çözüm bulunma

 

  Kayseri´de Erciyes Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, hastalandıklarında başvurdukları aile hekimliklerinin kendilerini hastaneye, hastanenin ise  aile hekimliğine yönlendirdiğini, sonuçta tedavi olamadıklarını belirtip, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyorlar. Binlerce öğrencinin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu kaydeden öğrenciler, ?Aile hekimliği ile hastane arasında mekik dokurken hastalığımız daha da artıyor? diyorlar.

  SAĞLIK OCAĞI GERİ ÇEVİRİYOR

Kayseri´de üniversiteye en yakın semt olan Talas´taki yurtlarda kalan öğrenciler kendilerine en yakın sağlık kurumu olan İzzet Bayraktar Sağlık Merkezinde muayene olmak istediklerini ancak  hasta halleriyle geri çevrildiklerinden yakınıyorlar.
Kayseri´ye başka şehirlerden gelen ve memleketlerindeki sağlık birimlerinde kayıtları bulunan öğrenciler,  İzzet Bayraktar Sağlık Merkezinde karşılaştıkları muameleyi şu sözlerle anlatıyorlar:
  

BİZİ KENDİ ÇOCUKLARININ YERİNE KOYSUNLAR

 ?Okulumuza ve yurtlarımıza yakın diye hastalandığımızda buraya geliyoruz. Ancak bize ?Gidin kaydınız neredeyse orada muayene olun. Ya da hastaneye gidin. Sizi muayene edemeyiz´ diyorlar.  Oysa kimimiz İzmir´den, kimimiz Sivas´tan,  kimimiz Adana´dan buraya okumak için geldik. Nasıl memleketlerimize gidelim?  Daha uzak olan hastaneye gittiğimizde ise bizi ?Niye aile hekimliğine gitmediniz?´ diye tersliyorlar.  Ne yapacağımızı şaşırdık. Muayene ve tedavi olamıyoruz, ilaç alamıyoruz.  Oysa Aile Hekimliği Merkezleri  bizlere de bakmak zorunda. Yetkililerden mağduriyetimize son vermelerini rica ediyoruz. Bizi kendi çocukları gibi düşünüp empati yapsınlar. Kendi çocukları böyle bir muameleyle karşılaşsa hoşlarına gider mi?  Aile hekimliklerinde biz de muayene olabilelim. İlaç alabilelim?