Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KUDER´DEN 80 FARKLI ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERE İFTAR

KUDER´DEN 80 FARKLI ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERE İFTAR

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören 80 farklı ülkeden misafir öğrenciyi aynı sofrada buluşturuyor.

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören 80 farklı ülkeden misafir öğrenciyi aynı sofrada buluşturuyor.KUDER tarafından geleneksel hale gelen "Ümmet İftarları" nın 2. gününe 80 farklı ülkeden 200 öğrenci katıldı.

Ramazan süresince her gün farklı ülkelerden öğrenciler tarafından bir hatim okunuyor.İftardan bir saat önce çeşitli ilahiler, ezgiler ve Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Ramazanın manevi iklimi tüm boyutlarıyla KUDER´de yaşanıyor. Dernek yönetimi iftarların ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.

KUDER´de Ümmetin gençleri ikinci iftarlarını yaptılar. Rusya´dan Güney Afrika´ya Fas´tan Moro´ya kadar 80 ülkenin gençleri "Bir Millet" olarak iftar yaptılar.İftardan önce Sirilankalı Mesleme´nin, Morolu Şahabettin´in, Yemenli Muhammed´in Kur´an tilaveti, İlahi ve ezgileri dinlendi. Okunan Hatimlerin duası yapıldı.Öğrenciler Şahabettin´in okuduğu ezan ile  iftarlarını açtılar. İftar yemeğini müteakiben akşam namazı kılındı.Namazdan sonra  öğrenciler çay içerek muhabbet ettiler.

KUDER Başkanı Mücahit Bulut ise" KUDER yıl içerisinde yaptığı birçok çalışma ile misafir öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor.Ramazan ayı boyunca da  her gün 150 öğrencimize iftar ikram ediyoruz.Derneğimizin teras katında icra ettiğimiz iftarlar, Müslüman ülkelerden şehrimize gelen öğrencilerimizi Ramazan ayının bereketiyle biraraya getiriyor.Bu iftarların düzenlenmesine vesile olan hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum.Ayrıca tüm çalışmalarımızla yakından ilgilenen ve bizlere her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mustafa Çelik´e KUDER yönetimi  ve dünyanın dört bir yanından şehrimize gelen ilim muhaciri öğrenciler adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim YALÇIN : "Burada dünyanın farklı coğrafyalarından kardeşlerimizle biraraya geldik.Rengi, dili, coğrafyası farklı da olsa Müslümanların bir ve beraber olabileceğini, olması gerektiğini ortaya koyduk.Burada temellerini atacağımız birliktelik inşallah tüm dünya Müslümanlarının İslam kardeşliği temelinde biraraya gelmesine vesile olacak. Kim bir kimseye iftarını yaptırırsa onun ecrine de sahip olur hadisi gereğince Ramazan etkinliklerini sürdüren KUDER, bu Ramazanda da Allah´ın izniyle ülkesine gidememiş, ilim muhaciri kardeşlerimize sofrasını açıyor.  Çalışmalar kapsamında her gün 200 civarında kardeşimiz derneğimizin teras katında iftar ediyorlar.Ayrıca derneğimize gelemeyen öğrenci kardeşlerimize de iftarlık yemek ve çeşitli gıda yardımlarımız da Ramazan ayı boyunca devam edecek inşallah." dedi