Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KOCASİNAN KAYMAKAMI ALİ CANDAN KUDER İFTARINA KATILDI

KOCASİNAN KAYMAKAMI ALİ CANDAN KUDER İFTARINA KATILDI

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören 80 farklı ülkeden misafir öğrenciyi aynı sofrada buluşturuyor.KUDER tarafından geleneksel hale gelen "Ümmet İftarları" nın 26. gününe 80 farklı ülkeden 200 öğrenci katıldı

 

 

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri´de eğitim gören 80 farklı ülkeden misafir öğrenciyi aynı sofrada buluşturuyor.KUDER tarafından geleneksel hale gelen "Ümmet İftarları" nın 26. gününe 80 farklı ülkeden 200 öğrenci katıldı.Ayrıca Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Kadir Gecesi iftarlarını KUDER´de 80 farklı ülkeden öğrenci ile açtılar.

Ramazan süresince her gün farklı ülkelerden öğrenciler tarafından bir hatim okunuyor.İftardan bir saat önce çeşitli ilahiler, ezgiler ve Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Ramazanın manevi iklimi tüm boyutlarıyla KUDER´de yaşanıyor. Dernek yönetimi iftarların ramazan ayı boyunca devam ettiğini belirtti.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan yaptığı konuşmada " KUDER yıl içerisinde yaptığı birçok çalışma ile misafir öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor.Onların her alanda kendilerini geliştirmelerine ortam hazırlayan faaliyetler icra ediyor.Ramazan ayı boyunca da  her gün 200 öğrencinin KUDER´de  iftar  ettiğini öğrendim.Bu çalışmalar bizleri gerçekten çok mutlu ediyor.Birçok ülkeden öğrencinin ülkemizde birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmek geleceğe daha ümitvar bakmamıza vesile oluyor.Buradan yetişen öğrenciler kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye´nin gönüllü kültür elçileri olarak hizmet edecekler.Gittiğim birçok ülkede Türkiye´de eğitim görmüş öğrencilerle karşılaştım ve bu çalışmaların yansımalarını bizzat müşahede ettim.Bizlere böyle güzel bir ortam sundukları için tüm KUDER ailesine teşekkür ediyorum." dedi.

 

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut:"KUDER olarak Ramazan ayı vesilesiyle Kayseri´de faaliyet yürüten birçok kurum ve kuruluşu derneğimizin teras katında icra ettiğimiz iftarlara davet ediyoruz.Böylece öğrencilerimizin şehrimizle irtibatlarını güçlendirmeye ve yerel alanda hizmet yürüten devlet ve sivil kuruluşların misafir öğrencilerle tanışmalarına aracılık ediyoruz.Bu vesileyle bugünkü iftarımıza Kocasinan kaymakamımız Ali Candan Bey´i davet ettik.Kendileri bizleri kırmayarak iftarımıza iştirak ettiler.Bu vesileyle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.