Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KOCASİNAN AKADEMİ,GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

KOCASİNAN AKADEMİ,GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR

Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi´nde eğitim gören çocukların hazırlamış olduğu teknolojik ürünler, Kayseri Park Alışveriş Merkezi´nde sergilendi.

Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi´nde eğitim gören çocukların hazırlamış olduğu teknolojik ürünler, Kayseri Park Alışveriş Merkezi´nde sergilendi.
Serginin açılışına, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çolakbayrakdar, bilimsel projelerle fark oluşturduklarını belirterek, ?Gençlerimize ve çocuklarımıza imkan verilirse neler yapabileceklerine burada şahit olduk. Önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse daha sosyal ve eğitim konuların konuşulduğu bir belediyecilik hizmeti olacak. Geleceğin teknolojisi olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da desteklemiş olduğu uzay ve havacılık alanında, gençlerimiz yerli ve milli olarak teknolojik ürünler üretiyor. Bugün gençlerimizin yazılımını kendilerinin yaptığı ve model olarak ürettiği İHA´lar ile robotlar, yarın ülkemizin yerli ve milli üretimine katkı sağlayacak. Kocasinan Akademi olarak 8 aylık çalışmada çocuklarımızın neler yapabileceklerini gösterdik" ifadelerini kullandı.
Hedeflerine değinen Çolakbayrakdar, "Yerli ve milli sanayinin temelini oluşturabilecek mühendis ve bilim adamları yetiştirmek. Yeni dönemde inşallah bu tesislere ek olarak daha iyilerini ve daha yenilerini yapacağız. Bilim ve teknoloji atölyelerini kurarak, dünya ile rekabet edebilecek çocuklarımızı yetiştireceğiz. Yapmış olduğumuz atölyeleri daha kapsamlı yaparak, milli ve yerli üretim sağlayacağız. Yavrularımızın geleceği için, yarınları için, huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Bu vesile ile emek harcayarak, bu güzel sergiyi hazırlayan çocuklarımızı ve eğitmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum? şeklinde konuştu.