Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE PROTOKOL BAYRAMLAŞTI

KAYSERİ´DE PROTOKOL BAYRAMLAŞTI

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Vali Süleyman Kamçı´nın katılımıyla gerçekleşti

Kayseri´de, her dini bayramda yapılan ve geleneksel hale gelen bayramlaşma programları Vali Süleyman Kamçı´nın katılımıyla gerçekleşti
 
Bayramlaşma programlarının ilki, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kültür Merkezi Salonu´nda halkın da katıldığı bir programla yapıldı.
 
Bayramlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Önceki Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulş.Üs Komutanı Hv. Plt.Tuğg.Selçuk Aygün, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hüseyin Sevim, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Vali Kamçı da halk ve memur bayramlaşmasında, bütün vatandaşların Ramazan Bayramı´nı tebrik ederek, şunları kaydetti:
 
Ramazan Bayramımızın tüm İslam âlemine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bayramlar kırgınlıkların giderildiği, hoşgörünün ön plana çıktığı güzel günlerimizdir. Sağlık içerisinde inşallah Kurban Bayramına da kavuşmayı diliyorum. İslam âleminde de maalesef ülkemiz dışında bu gün çok zor günler geçiren din kardeşlerimiz var. Temennimiz başta İslam âlemi olmak üzere huzur, güven ve kardeşlik içerisinde daha güzel ve yaşanabilir bir dünya olmasıdır.?
 
Bayram dolayısıyla trafik tedbirlerinin artırıldığını kaydeden Vali Kamçı  ?Arefe günü maalesef yirmi iki vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti, pek çok vatandaşımız yaralandı. Bayramda vatandaşlarımıza özellikle sürücülerimize tavsiyemiz bir saat iki saat geç gitmeleri ama sağlık içerisinde memleketlerine varmalarıdır. Biz Kayseri olarak tüm önlemlerimizi almış durumdayız. Bu güne kadar çok şükür bayram dolayısıyla her hangi bir olumsuzluk yaşamadık. Temennimiz tüm ülkemizde en küçük bir aksaklığın olmamasıdır. Maalesef trafikte hedeflediğimiz noktaya varabilmiş değiliz. İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile kazasız belasız bir bayram geçirebilmemiz için gerekli her türlü önlemler alınmış durumdadır.? diye konuştu.
 
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Kültür Merkezi Salonu´nda bayramlaşma programının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi´ne geçen Vali Kamçı ve beraberindekiler burada yöneticiler ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını ile bayramlaştı.
 
Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada şehitlerimizin ve gazilerimizin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu gün huzur içerisinde bayram kutluyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.? Dedi.
 
Vali Kamçı ile beraberindekiler daha sonra sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı´nda askerlerle, İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri´nde ise emniyet teşkilatı mensupları ile bayramlaştı.
 
Programın devamında Huzurevi´ne geçen Vali Kamçı ve beraberindekiler, burada kalanlara karanfil hediye ederek, bayramlarını kutladı.