Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ´DE LYS SINAVINA GEÇ KALAN 13 ADAY SALONA ALINMADI

KAYSERİ´DE LYS SINAVINA GEÇ KALAN 13 ADAY SALONA ALINMADI

Lisans Yerleştirme Sınavı´nın Matematik sınavı bugün yapıldı.

Lisans Yerleştirme Sınavı´nın Matematik sınavı bugün yapıldı.Kayseri´de saat 09.45´ten sonra gelen 13 öğrenci, sınav salonuna alınmadı.

ÖSYM tarafından hazırlanan LYS 1 Matematik sınavı bugün yapıldı. Saat 10.00´da başlayan ve 135 dakika süren sınavda öğrenciler dün Sosyal Bilimler sınavında bugün de Matematik sınavında ter döktü. Sınava girmek için sınavları yapıldığı okullara gelen öğrenciler kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonun alındı. Sınava tek başına cep telefonuyla gelen öğrenciler, cep telefonlarını okul çevresinde 2 TL karşılığında emanetçilik yapan büfelere teslim etti.

ÖSYM tarafından açıklanan sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma kuralı kapsamında öğrencilerin geç kalmaması için görevliler anons yaptı. Tüm uyarılara rağmen  Kayseri´de 13 öğrenci geç kaldıkları gerekçesiyle salona alınmadı. Sınavın başlamasıyla öğrenciler gelecekleri için ter dökerken dışarıda bekleyen anneleri de yanlarına getirdikleri Kuran-ı Kerim okuyarak çocukları için dualar etti.