Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAYSERİ´DE ?ENGELSİZ ÇOCUK EVİ´ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

KAYSERİ´DE ?ENGELSİZ ÇOCUK EVİ´ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin ´Engelsiz Çocuk Evi´ projesi, hayırsever Zafer Ateş´in destekleri ile hayata geçti. Mimarsinan Parkı içinde yapımına başlanan projenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin ´Engelsiz Çocuk Evi´ projesi, hayırsever Zafer Ateş´in destekleri ile hayata geçti. Mimarsinan Parkı içinde yapımına başlanan projenin temeli düzenlenen törenle atıldı.   
Mimarsinan Parkı´nda yapılacak olan Yüksel Ateş Engelsiz Çocuk Evi´nin temel atma törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  bürokratlar, down sendromlu çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Engelsiz Çocuk Evi´nin ilkini de Beyazşehir Mahallesi´nde hizmete açtıklarını hatırlatarak, ?Böyle bir tesisin örneği yoktu. Açıldığı ilk gün ihtiyacı gördük ve yenilerinin müjdesini vermiştik. İyi ki yapmışız, iyi ki böyle bir yatırımı Kayseri´ye kazandırmışız. Hani trilyonlarca lira harcanan dev projeler var ya, o projelerden çok daha fazla dua aldığımız bir proje oldu. Evinde engelli çocuğu olan anne ve baba için mega proje Beyazşehir Engelsiz Çocuk Evidir" diye konuştu.
Temeli atılan "Engelsiz Çocuk Evine" değinen Çelik, "Evlerinde adeta hapsolan çocuklarımızı VİP servisle haftada bir gün evlerinden alıyoruz ve Engelsiz Çocuk Evi´nde bakım ve eğitimleri ile ilgileniyoruz. Uzmanlarımızın yardımlarıyla onların gelişimlerine katkı sağlarken adeta çocuklarıyla birlikte evlerinde hapsolan aileler de diğer ihtiyaçlarını görme fırsatı buluyorlar. Üstelik gözleri arkada kalmıyor. Güvenle bırakıyorlar ve duayla alıyorlar. Bu dualardan hayırseverimiz de nasibini alacak. Bu eseri hayırseverimiz Zafer Ateş yapacak. Kendisine teşekkür ediyorum. Tüm hayırseverlerimizle övünüyoruz? ifadelerini kullandı.
Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında insanlara faydalı olmanın inancın en önemli esaslarından olduğunu dile getirerek, Kayseri´de insanlara faydalı olma anlamında çok özel işlere şahitlik ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsevere teşekkür eden Vali Günaydın, ?Biz ihtiyaç sahibi insanları memnun edersek Allah da bizleri memnun edecektir. Kayseri´de Başkanımız Mustafa Çelik ile yapılan tesisleri geziyorum. Bu tesisleri görünce Kayserimizin bir çok sorunu aştığını görüyorum? diye konuştu.