Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİDE 292 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

KAYSERİDE 292 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Kayseri´de, yaklaşık 292 bin öğrenci karnelerini alarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

Kayseri´de, yaklaşık 292 bin öğrenci karnelerini alarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılını tamamladı.
 
19 Eylül Pazartesi günü başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Erbosan İlköğretim ve Ortaokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Vali Kamçı, ilimizde bulunan 292 bin öğrencinin bugün karne heyecanı yaşadığını belirterek, okul aile birliklerine ve eğitim camiasına teşekkür etti.
 
Ülkemizin aydınlık yarınları için en değerli varlıkların ve umut kaynağının öğrenciler olduğunu ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
? Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldik. Karne alan çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Kayseri olarak eğitimde iyi durumdayız ama bu daha iyi olmayacağımız anlamına gelmiyor. Daha da iyi olmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz için her yıl biraz daha ileri gitmek için çalışıyoruz. Bu yıl öğrencilerimizin TEOG´da gösterdikleri başarı artarak devam ediyor. Eğitim camiamızın amacı zaten bu. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kayseri´de yaklaşık 300 bin öğrencimiz bin civarında okulda eğitim görüyor. İlimiz her yıl okul ve mekan yönünden daha iyi duruma geliyor. Öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum?
 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise Kayseri´de 33 bin okulda 292 bin 197 öğrencinin karne aldığını belirterek, velilere, karnesi başarılı olmayan öğrencilerin, başka yeteneklerini göz önünde bulundurmaları önerisinde bulundu.
 
Törenin sonunda Vali Kamçı, 5. sınıf ve anaokulu sınıfında eğitim gören öğrencilerin karnelerini dağıtarak, çeşitli hediyeler verdi. 
 
2016-2017 eğitim-öğretim dönemi sonunda Kayseri´de yaklaşık 292 bin öğrenci ve 18 bin 167 öğretmen yaz tatiline girdi.