Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEKER´DE SÖZLEŞMELİ TARIM KONUŞULDU

KAYSERİ ŞEKER´DE SÖZLEŞMELİ TARIM KONUŞULDU

Kayseri Şeker Fabrikasında, tarım ve hayvancılık ile sözleşmeli tarım konuları ele alındı.

Kayseri Şeker Fabrikasında, tarım ve hayvancılık ile sözleşmeli tarım konuları ele alındı.
Kayseri Şeker toplantı salonunda düzenlenen programa, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ve diğer yetkililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 2017 yılında çıkarılan bir kanunla 1 Mart 2019 itibarıyla yürürlüğe giren Kayseri Şeker gibi kuruluşların halka açık şirketler statüsü kazandığını belirterek, bu konuda katkılarından dolayı AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´a sektör adına teşekkür etti. Akay, 1 Mart 2019-2020 kampanya döneminde çiftçilerin ihtiyaçları olan  gübrenin  dağıtımına başlandığını kaydederek, gelecek haftada mazot ihtiyaçlarının karşılanarak kampanya döneminin başlayacağını belirtti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise, Kayseri Şeker Fabrikası´nın Kayseri´de tarıma dayalı en büyük sektör olduğunu ifade etti.  
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de, "Kayseri Şeker´in şeker pancarı dışında yapmış olduğu faaliyetlerden olan tarım ve hayvancılığı tamamen bilimsel ölçekte ve Ar-Ge çalışmalarını yaparak yürütmektedir. Çiftçilerimize iyi tarımı öğretme konusunda da yaptığı çalışmalarla aynı zamanda bir okul görevi yürütmektedir. Kayserimizin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Kayseri Şeker Fabrikamız geçmişte olduğu gibi bugün de bu özelliğini korumaktadır" şeklinde konuştu.