Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAYSERİ ŞEHİT SELİM ŞENER´İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYSERİ ŞEHİT SELİM ŞENER´İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Hakkari Çukurca Güven Dağı bölgesinde icra edilen operasyon sırasında BTÖ mensupları tarafından yapılan havan saldırısında yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Şener´

Hakkari Çukurca Güven Dağı bölgesinde icra edilen operasyon sırasında BTÖ mensupları tarafından yapılan havan saldırısında yaralanan ve Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Şener´in cenazesi, Kartal Hava Şehitliği´nde defnedildi.
 
Şehidimiz Selim Şener´in Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhanedddin Binası morgundan alınan naaşı, helallik için Melikgazi ilçesi Şirintepe Mahallesi´ndeki baba evine getirildi. Daha sonra şehidimiz için Kalemkırdı Camiinde cenaze töreni düzenlendi.
 
Törene, şehidimizin ailesi ve yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, 12.Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular´ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, mülki ve askeri erkân ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İl Müftüsü Şahin Güven´in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şener´in Türk Bayrağı´na sarılı naşı, topçu arabasına yüklenerek Vali Süleyman Kamçı´nın da katıldığı kortej eşliğinde Hava Şehitliği´ne götürüldü ve dualarla toprağa verildi. Saygı atışının ardından şehidimiz Selim Şener´in tabutunun üzerine örtülen, şehidin emaneti Türk Bayrağını Vali Süleyman Kamçı aile adına babası Hasan Şener´e teslim etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke de şehidimizin fotoğrafını anne Fatma Şener´e verdi.