Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HACILAR´DA EĞİTİM ÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

HACILAR´DA EĞİTİM ÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Kayseri´nin Hacılar ilçesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

 

Kayseri´nin Hacılar ilçesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, İlçe Jandarma Komutan Vekili Oğuzhan Gül, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Feyyaz Mercan İlkokulu´nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti.

Sözlerine tüm çocuklara sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dilediğini belirterek başlayan Okul Müdürü Adnan Koç, ?Okul bizim ikinci evimizdir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgilerin yanında, oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli insan sayısı ile ölçülür. Yeni eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı olması ve bu yılımızın verimli bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.? diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve veliler ile paylaştığını ifade ederek konuşmasına başlayan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise ?Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını içtenlikle tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum? dedi.

Başkan Ekici öğrencilere seslenerek;

?Yaşadığımız zamanın en anlamlı varlıkları ve geleceğimizi sahiplenme durumunda olan sizlersiniz. Okullarımızı güzelleştiren, öğrencilerin arkadaşlık ve dostlukları ile öğretmenlerin öğrencilerde birikmiş olan sevgi ve hasretleridir. Güzelce ve emek harcanarak sizler için hazır hale getirilmiş okullarımızın hakkını vererek bu yılı tamamlayacağınıza inanıyorum. Ümit ediyoruz ki; derslerinize çalışarak, öğrenerek ve okumayı severek okul hayatınızı tamamlayacaksınız. Bugün bizler için nasıl değerliyseniz yarının yetişkini olacağınız dünya içinde kıymetli bir insan haline geleceksiniz.? Diye konuştu.

Ekici; ?Öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin emeği, öğrencilerimizin bu kutlu yürüyüşlerinin vazgeçilmezidir. İlginiz, sevginiz ve öğrenciye uzanan merhamet yüklü eliniz insanlığı ve insanımızı imar edecek olan en büyük güçtür. Bu düşünce ile emeklerinizin ve gayretli çalışmalarınızın karşısında duyduğum saygıyı ifade etmek istiyorum.? Dedi.

Konuşmaların ardından program, şiirlerin okunması çeşitli gösterilerin sergilenmesi ile devam etti.