Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HACILAR´DA 5 OKULA DAHA BİLİM ATÖLYESİ KURULDU

HACILAR´DA 5 OKULA DAHA BİLİM ATÖLYESİ KURULDU

Kayseri Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi işbirliğinde; hayırseverlerin desteği ile 5 okulda oluşturulan Bilim Atölyesi, Robotik Tasarım ve Kodlama Atölyesi ile Akıl Oyunları ve Lego Atölyesinin açılışı görüntülü ve eş zamanlı olara

 

             Kayseri  Hacılar Kaymakamlığı ve Hacılar Belediyesi işbirliğinde; hayırseverlerin desteği ile 5 okulda oluşturulan Bilim Atölyesi, Robotik Tasarım ve Kodlama Atölyesi ile Akıl Oyunları ve Lego Atölyesinin açılışı görüntülü ve eş zamanlı olarak Vali Süleyman Kamçı tarafından gerçekleştirdi.

Hacılar Kaymakamlığında gerçekleştirilen görüntülü açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Kaymakam Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici ve daire müdürleri katıldı.

Gürdoğanlar Ortaokulunda Robotik Tasarım ve Kodlama Atölyesi, İstiklal İlkokulunda Akıl Oyunları ve Lego Atölyesi, Yunus Çepken İlkokulunda, Bilim Atölyesi, Hasçelik Anaokulunda Akıl Oyunları ve Lego Atölyesi, Demokrasi Şehitleri Ortaokulunda Bilim Atölyesinin interaktif ve eşzamanlı olarak açılışını gerçekleştiren Vali Süleyman Kamçı, ?Hacılar´da bu faaliyetin gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Tüm okullarımızda bu çalışmalar var. Olmayan oklumuz yok. Anaokulundan liseye kadar bu güzel çalışmalar var. Öğrenciler kendilerine uygun bir uğraş bulmuşlar. Akıl oyunudur, bilim oyunlarıdır, robotik kodlamadır, bunlar güzel çalışmalar. Ben buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı açılış töreninin ardından Haclar Belediyesi´ni ziyaret ederek, burada Belediye Başkanı Doğan Ekici´den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 Daha sonra Hacılar Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi´nde, Hacılar İlçesinde görev yapan mahalle muhtarlarının şikâyet, istek ve önerilerini almak için bir araya gelen Vali Kamçı, burada mahalle muhtarlarına tek tek söz vererek onların isteklerini dinledi.

Burada konuşan Vali Kamçı ?Amacımız sizlerin taleplerini değerlendirmek, yapabileceklerimiz var ise onlar ile ilgili çalışmalar yapmak için buradayız. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.? Dedi