Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ERCİYES ÜNİVERSİTE´SİNDE HAYVAN HASTALIKLARI VE BUZAĞI KAYIPLARI KONUSU ELE ALINDI

ERCİYES ÜNİVERSİTE´SİNDE  HAYVAN HASTALIKLARI VE BUZAĞI KAYIPLARI KONUSU ELE ALINDI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ?Hayvan Hastalıklarını ve Buzağı Kayıplarını Önleme? konulu konferans düzenlendi.

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ?Hayvan Hastalıklarını ve Buzağı Kayıplarını Önleme? konulu konferans düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen etkinliğe, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül ile çok sayıda akademisyen ve veteriner hekim katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Akademik destekli yapılan toplantıların önemine değinen Kayacan, ?Yapılan çalışmalar sonucunda inşallah buzağı ölümleri Türkiye ortalamasının altında seviyelere ulaşacaktır. Bu çalışmaları sahada veteriner hekimler olarak sizler yürüteceksiniz. Bu sebeple düzenlenen eğitimler çok önemlidir? dedi.

 Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci ise yaptığı konuşmasında buzağı kayıplarını önlemek için fakülte olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak Buzağı Yoğun Bakım Ünitesi kurma çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.

 Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül de sahada çalışan veteriner hekimlerin hayvan doğumlarında zor şartlar yaşadıklarına vurgu yaparak, ?Ahır şartlarında birçok sıkıntılar yaşamaktayız. Özellikle küçük bazdaki işletmelerimizde doğan buzağılarımızın yatacak dahi yeri olmuyor. Giden meslektaşlarımız orada samanı buzağının altına kendileri atarak tedbirleri kendileri almak zorund

ERÜ´de hayvan hastalıkları ve buzağı kayıpları konusu ele alındı

FOTOLU