Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE KAYSERİ ŞEKERDE COŞKULU KARŞILAMA

DÜNYA ŞAMPİYONU MİLLİ GÜREŞÇİYE KAYSERİ ŞEKERDE COŞKULU KARŞILAMA

U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Kayseri Şekerspor Milli Güreşçisi Fatih Cengiz Kayseri Şeker´e gelişinde büyük coşku ve sevgi gösterileri ile karşılandı.

 

U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasında Dünya şampiyonu olan Kayseri Şekerspor Milli Güreşçisi Fatih Cengiz Kayseri Şeker´e gelişinde büyük coşku ve sevgi gösterileri ile karşılandı.

21 Kasım´da   Polonya´da başlayan U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasına katılan 8 güreşçi arasındaki Kayseri Şekersporlu Milli Güreşçimiz Fatih Cengiz´in başarısı hem ülkemize hem de Kayseri Şeker´e bir dünya şampiyonluğu sevincini yaşattı.

Ödül töreninde konuşma yapan Kayseri Şekerspor  Onursal Başkanı ve  Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Bu gün mutluyuz heyecanlıyız, gururluyuz bu gün çok anlamlı bir toplantı için buraya gelmiş bulunuyoruz. Bir dünya şampiyonunu ağırlamanın coşkusu, sevinci  ve mutluluğu içerisindeyiz. Şimdiye kadar kendi işletmemizle ilgili toplantılar olmuştu ama ilk defa bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu soğuk kış gününde soğukta buraya toplandığınız için, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi güreş, bizim ata sporu ve milli sporumuzdur. Bu anlayış içerisinde biz Kayseri Şeker olarak güreşe elimizden geldiği karar katkı sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin bu manada ellerinden tutuyoruz. Onlara imkânlar sunmaya çalışıyoruz. Onların yetişmesi başarılı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Şimdi iftihar ve gururla söylüyorum ki gençlerimiz kendilerine verdiğimiz bu imkânı emeği zayi etmiyorlar. Gerçekten gece gündüz çalışıyorlar ve büyük mutlulukları bize yaşatıyorlar. Türkiye´de şuanda herkesin ihtiyaç duyduğu büyük bir mutluluğa katkı sağlamış oluyoruz. Önemli başarıları elde etmeye başlayan bu güreşçilerimizden bir tanesi Fatih Cengiz kardeşimiz Polonya´da yapılan U23 Dünya Şampiyonasında 75 kiloda bütün rakiplerini yenerek Amerikalısını, Rus´unu diğerlerini yenerek bizim gururumuz oldu.Şu al bayrağı göklerde dalgalandırdı. İstiklal marşımızı bütün Dünyaya dinletti. Al bayrağın Dünya gönderlerinde dalgalanmasının, istiklal marşımızın Dünyaya dinletilmesinin karşılığı hiçbir şeyle ölçülemez, mutluluğu gururu hiçbir şeyle karşılaştırılamaz. Bu sevinci, gururu, mutluluğu bizlere hep birlikte büyük milletimize yaşattığı için gerçekten kendisiyle ne kadar iftihar etsek azdır. Biz karınca kararınca katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ama onlar bizim kendilerine verdiklerimizin daha fazlasını bu büyük Türk milletine sevinçle yaşatıyorlar, gururla yaşatıyorlar. Allah güçlerine güç katsın.Kendisini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Bilindiği üzere Kayseri Şekerspor Güreş takımımız Türkiye Güreş Federasyonumuz tarafından belirlenen kategorilerden;  Yıldızlar, Büyükler Serbest ve Büyükler Grekoromen  liglerinde müsabakalara katılmaktadır.Güreş takımımızda; Minikler kategorisinde 5, Yıldızlar kategorisinde 3, Gençler kategorisinde 5, U23 kategorisinde 4, Büyükler kategorisinde 10  olmak üzere bu sezonda 27 lisanslı güreşçimiz bulunmaktadır dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü, Kayseri Şekerspor güreş takımındaki güreşçilerimizin başarılarından bazılarını sıralayacak olursak;2015 yılında İlhan Çıtak(96); Sağır ve dilsizlerde 2 Avrupa, 2 Dünya Şampiyonluğu, Burhan Akbudak(80); Gençler ve U23 kategorilerinde Bulgaristan´da  Avrupa 2.liği, Brezilyada Dünya 2.liği2016 yılında Abdullah Toprak(46) Yıldızlarda Dünya 3 üncülüğü,

Ali Esoğlu (46)Yıldızlarda  Balkan Şampiyonluğu, Hakan Kızılaslan(46) Yıldızlarda Balkan şampiyonluğu,

2017 yılında Fatih Cengiz (75) Kazakistan Alma-Ata şehrinde düzenlenen Uluslararası Türlikanov Güreş Turnuvasında U23 turnuva birinciliği,Cemal Mutlu(50) Gençlerde Avrupa üçüncülüğü, Barış Erbek(42) Yıldızlarda  Balkan şampiyonluğu, Fatih Cengiz(75) U23 de Dünya şampiyonluğu olmak üzere son üç yılda   Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında  toplam 13 madalyayı ülkemize ve Kayseri Şekerspor güreş takımına kazandırdılar dedi.

Ödül töreninde ise U23 de Dünya şampiyonu Fatih Cengiz´e (75) 20 Bin TL. Avrupa 3.sü Cemal Mutlu´ya (50) Gremse altın, Balkan Şampiyonu Barış Erberk´e (42) Cumhuriyet altını, Baş Antrenör Mehmet Turgut Cumhuriyet altını, Yardımcı antrenör Selami Koç Yarım altın, Masör Haydar Türkoğlu yarım altın ile ödüllendirildiler.

Kayseri Şeker Fabrikasında yapılan törene Kayseri Şekerspor  Onursal Başkanı ve  Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş, Güreş İl Temsilcisi Naci Doğan,  Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,  Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdulkadir Güneş, İsmail Avşar, Mustafa Demir, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür yardımcıları, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Spor yöneticileri, Güreş takımı teknik heyeti, basın mensupları, çalışanlar ve Kayseri Şekerspor Futbol takımı da tam kadro katılarak coşkuya renk verdi