Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BÜNYAN BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

BÜNYAN BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

Kayseri Bünyan Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle Bünyan çarşı meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Kayseri Bünyan Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle Bünyan çarşı meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure dağıtımına başlamadan önce konuşma yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, aşure gününün öneminden bahsetti. Başkan Gülcüoğlu, ?Aşure, Muharrem ayının 10´uncu gününde 10 çeşit gıdayla yapılan tatlı türü ikramdır. O bakımdan Muharrem ayı bereket ayıdır. Bizde hem inancımız gereği, hem de geleneğimiz gereği; gelenekten geleceğe diyen bir belediye anlayışı içerisinde geleneklerimizi hatırlatmak, yaşatmak için gayret ediyoruz. Bugün yine gelenekten geleceğe diyerek birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek amacıyla hemşehrilerimize aşure ikramında bulunuyoruz? dedi.

Başkan Gülcüoğlu, muharrem ayının bereketinin hep birlikte yaşandığına dikkat çekerek, " Biz Bünyan Belediyesi olarak birliktelik duygularımızı güçlendirecek sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Muharrem ayının ülkemiz, milletimiz ve İslam Coğrafyasına huzur ve bereket getirmesini temenni eder tüm hemşehrilerimizin aşure gününü tebrik ederim? şeklinde konuştu.

Bünyan Meydanında binlerce vatandaşa aşure ikramı yapılırken vatandaşlar ikramdan dolayı Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu´na teşekkürlerini etti