Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BOĞAZLIYAN ŞEKER FABRİKASINDA ŞEKER SOFRASI 

BOĞAZLIYAN ŞEKER FABRİKASINDA ŞEKER SOFRASI 

Kayseri Şeker´in tarafından geleneksel hale gelen  Şeker sofrasının ilkinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları, aileleri ile Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri şeker Fabrikası Yöneticileri bir araya geldi.

 

 

            Kayseri Şeker´in tarafından geleneksel hale gelen  Şeker sofrasının ilkinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları, aileleri ile Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri şeker Fabrikası Yöneticileri bir araya geldi.

            Kayseri Pancar Kooperatifinin 64 ncü Genel Kurulu sonrasında ilk etkinliğe Boğazlıyan Şeker Fabrikasında katılan Başkan Akay ve Yönetim Kurulu üyeleri çalışanlar tarafından karanfillerle karşılandı.

            Boğazlıyan Şeker Fabrikasında kurulan ilk Şeker Sofrasına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden; Harun Halıcı, Hurşit Dede, Denetim Kurulu Üyelerinden, Menderes Baran Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim  Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın,Yönetim Kurulu Üyelerinden A.Kadir Güneş,Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner,Genel Müdür yardımcıları,Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve çalışanlar aileleri ile birlikte katıldılar.

            Şeker sofrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Ramazan güzellikleriyle beraber geliyor.Ramazan, başı rahmet, ortası mağfiret sonu da günahlardan kurtuluş ayıdır. Bunu yine büyük bir sevinçle idrak ediyoruz. Cenab´ı Allaha çok şükür tekrardan bizi bir Ramazana daha eriştirdi. Ramazan milletimiz ve  Müslüman alemi için ayrı bir yere sahiptir.

            Ramazanda hepimiz kendimizi muhasebeye çekiyoruz. Ramazanda ibadetin hazzına varıyoruz.Biraz daha huşu içerisinde Ramazanın tadına varmaya çalışıyoruz. Ramazanın tabi çeşitli özellikleri var. Ramazan, sadece oruç ibadeti olarak değil,diğer ibadetler açısından da önemli bir aydır.

            Ramazanda  insanlar birbirleriyle yardımlaşırlar, İnsanlar genelde sadakalarını, zekatlarını hep bu ayda vermeye çalışırlar. Fakir,fukara insanlara elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışırız. Bunların sonucunda da toplumsal bir ruh oluşmaya başlar. Bu toplumsal ruh sonuçta bizi büyük bir millet yapıyor. Biz de kendi aramızda birlikte bu Ramazanın güzelliğini Büyük Kayseri Şeker Ailesi olarak yaşayarak, Ramazanın güzelliğini bu şekilde idrak etmeye çalışıyoruz dedi.

            Kayseri  Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer de konuşmasında; Çalışanıyla, üreteniyle, nakliyecisiyle, çiftçisiyle, yöneticisiyle Kayseri Şeker´in büyük bir aile olduğunu vurguladı.