Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAKAN ÖZHASEKİ:ANA MUHALEFET MIZIKÇILIK YAPIYOR

BAKAN ÖZHASEKİ:ANA MUHALEFET MIZIKÇILIK YAPIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, 16 Nisan referandumdaki mühürsüz oylarla konuşurken "Aldığım bilgilere göre 100´e yakın sandıkta mühürsüz oy kullanıldığı bildirildi. Bu oyların tamamını ´Hayır´a saysak bile 25 bin eder, bunun için ortalığı ay

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri´de valilik önünde il protokolü tarafından karşılandı.
 Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kendisine göre 16 Nisan Anayasa referandumu ile ilgilii belki de söylenmesi gereken en önemli konunun mühürsüz oy tartışması olduğunu söyledi.
 
 
Bakan Sayın Özhaseki, ziyarette yaptığı konuşmada, 16 Nisan´daki halk oylamasının huzurlu bir ortamda geçtiğini belirterek, halk oylamasıyla Türkiye´de yeni bir dönemin başladığını, ekonomideki iyileşmenin herkes tarafından hissedildiğini ifade etti.
"Bunun yurt içinde gerekse yurt dışında referanduma gölge düşürür durumda mızıkçılık yaparak gölge düşürmek yanlıştır. Ana muhalefet bu konuda mızıkçılık yapmaktadır.  Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kurtarmaya çalışıyor. Kendi içindeki çatlağı yurt dışına yansıtarak  Türkiye´nin itibarını zedelemesi hepimizi üzmektedir.  Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetmemek istiyor. Sürekli  Avrupa´yı örnek veren  Kılıçdaroğlu girdiği tüm seçimleri kaybetti. Bence koltuğunu bırakıp gitmesi en doğru karar olur. Sık sık dillendirilen mühürsüz oylarla ilgili  Adalet Bakanlığı yetkililerine kaç sandıkta ve ne kadar itiraz edilen oy olduğunu sordum. ´Hangi sandıklarda şaibe ve sıkıntı var ve bunlara itiraz söz konusu olmuş bunu dikkate almak lazım´ dedim.  Adalet Bakanlığı´ndaki yetkili arkadaşlar 100´e yakın sandıktaki mühürsüz oylarla ilgili itiraz olduğunu söylediler. Bildiğiniz gibi tüm sandıklarda her partinin yetkilileri ve temsilcileri de vardı. Bir sandıkta olsa olsa 250´şer oy vardır. Taş çatlasa bu oyların tamamı 25 bin eder. Bu oyların hepsini Hayır´a saysak bile seçim sonuçlarını değiştirmez. Ortalığı ayağa kaldırmak yanlıştı."
 
İçeride yaşanan güzel gelişmelerin yanı sıra yurt dışında farklı ülkelerle de olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Özhaseki, "AB´nin seçim öncesindeki tavrının şimdi iyice değiştiğini görüyoruz. Rusya´daki ilişkileri hep birlikte izliyoruz. Bütün bunlar ülkemiz adına iyi ve güzel şeyler. Önümüzdeki günler daha iyi şeyler olacak diye ümit ediyoruz." diye konuştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki, Çin ile Türkiye arasında imzalanacak ?E-Ticaret? anlaşmasının Türkiye´de bir ilk olduğunu hatırlatarak, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun ve kendisinin konuya sıcak baktığını  ve bu anlaşmanın ülkemizin için önemli olduğunu  söyledi.
 
Bakan Sayın Özhaseki´nin Valilik Şeref Defteri´ni imzaladığı ziyarette, Vali Kamçı Kayseri hakkında Bakan Sayın Özhaseki´ye kısa bilgi verdi.