Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BAKAN ÖZHASEKİ MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

BAKAN ÖZHASEKİ MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri, Kocasinan İlçesine bağlı muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri, Kocasinan İlçesine bağlı muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
 
Programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ilk olarak, Kocasinan Belediyesi´ni ziyaret etti. Belediye tarafından yaptırılan çözüm merkezini ziyaret eden Bakan Sayın Özhaseki, merkezin çalışmaları hakkında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´dan bilgiler aldı.
 
Daha sonra Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen Muhtarlar Toplantısı´na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Türkiye´nin üzerinde bulunduğu coğrafyanın yangın yeri olduğunu kaydetti.
 
Kocasinan Belediyesindeki muhtarlar toplantısına Bakan Sayın Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile muhtarlar katıldı.
 
Bakan Sayın Özhaseki burada yaptığı konuşmada, ?Bulunduğumuz coğrafya yangın yeri. Birçok ülke paramparça, idare edilemez durumda. O ülkelerdeki insanlar ile ortak bir tarihimiz ve kültürümüz var. Din anlayışımız aynı. Zamanında hep beraber olmuşuz ve olaylara da hep beraber bakıyoruz. İdarecilerin gafilliği ve zalimliği yüzünden toplumlar o perişan hallerini devam ettiriyorlar. Kıyamıyoruz da, o yangın haline sevinen kimse de yoktur. Bu sıkıntı içerisinde ve zor coğrafyada da bizler bin bir türlü bela ile uğraşıyoruz? dedi.
 
Türkiye´nin kalkınma hızında Avrupa´da birinci olduğunu kaydeden Bakan Sayın Özhaseki, ?Senelerdir ve bu sene de dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerindeki kalkınma hızının tam 2 misli büyüyoruz. Kalkınma hızında Avrupa´da birinciyiz. 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin kalkınma hızları neyse tam 2 misli büyüyoruz. Bu 2 misli büyümeye rağmen bizim gibi belalar ile uğraşan bir ülke daha yok. Hangi ülkede PKK gibi bir bela var? dedi.
 
Konuşmasının ardından Bakan Sayın Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´dan ilçede uygulanan kentsel dönüşüm hakkında bilgi aldı.