Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAKAN ÖZHASEKİ:BU TOPRAKLARDA HERKESİN GÖZÜ VAR

BAKAN ÖZHASEKİ:BU TOPRAKLARDA HERKESİN GÖZÜ VAR

Çevre ve Şehircilik  Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri´de, ülkemizin ve ilimizin kentsel dönüşümünün konuşulacağı ?Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı? na katıldı.

Çevre ve Şehircilik  Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Kayseri´de, ülkemizin ve ilimizin kentsel dönüşümünün konuşulacağı ?Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı? na katıldı.

 
Özel bir otelde düzenlenen kurultayda bir konuşma yapan Bakan Sayın Özhaseki, dünyanın gözünün Türkiye´nin üzerinde olduğunu belirterek, ??Müthiş topraklarda yaşıyoruz. Dünyanın gözü neredeyse bizde. Bu iş yaşanan kavgalardan da anlaşılır. Güzel olanında gözüne uyku girmezmiş. Bu ülkede de herkesin gözü var. Bin bir türlü sıkıntı var. Böyle bir ülkede yaşıyoruz? dedi.
 
Türkiye´de şehircilik noktasında Türkiye´nin kadim medeniyetinin izlerini taşıyacak bir yapının ortada gözükmediğini ifade eden Bakan Sayın Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Belki küçük bölgelerde var ama eskiye ait medeniyetimizin timsali olan eserler de öksüz kalmış yapılar gibi. Adeta aralarında kaybolmuş gibi. Sanki bir acemi terzinin eline kumaşı vermişsiniz de o kumaşı kesmiş, parçalamış. Son 20 yılda gelen arkadaşlarımızın hepsi o acemi terzinin yaptığı hasarı gidermekle uğraşıyorlar. Şimdi o kesilmiş kumaşın üretilmesi ile uğraşıyoruz. Onun zorluklarını yaşıyoruz ama biz bunun altından kalkarız. Bu bizim için zor değil. Allah´a şükür ne yaptığımızı biliyoruz ve aklımız başımızda. Türkiye´yi götüreceğimiz yeri biliyoruz. Halihazır konumumuzu iyi tespit ettik ve geleceğe doğru ümitle bakıyoruz. Bunca sıkıntılara rağmen ümitle bakmaya da devam ediyoruz.?
 
Türkiye´nin yüzde 90´ından fazlasının 4. derece deprem kuşağında olduğunu ifade eden Bakan Sayın Özhaseki, son 100 yıl içerisinde yaşanan depremlerde 83 bin can kaybının olduğunu belirtti.
Vali Kamçı programda yaptığı konuşmada, Kentlerde yaşanan nüfus artışlarının yanı sıra, doğal afetlerin de kent hayatı için oluşturduğu büyük risklerin, şehirlerimizin yenilenmesi ve kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi adına önemli gelişmeler olarak karşımıza çıktığını ifade ederek, ?Gerek doğal afetlere karşı risklerin azaltılması, gerek vatandaşlarımıza yakışır modern şehirlerin inşası, gerekse eskimeye yüz tutmuş ve maddi değerini yitirmiş konutların yenilenmesi adına, kentsel dönüşüm projeleri devletimizin öncelik verdiği politikalar içerisinde yer alıyor.? dedi.
 
Şu anda devam eden projeler ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz kentsel dönüşüm projeleri ile şehrimizin geleceği için gerekli adımları atmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade den Vali Kamçı, yürütülen önemli projeler ile vatandaşlarımıza sağlıklı, güvenli ve konforlu bir kent yaşamı sunmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Konuşmaların ardından, Türkiye´nin önde gelen inşaat şirketleri ülkemizin ve ilimizin sorunlarını masaya yatırarak konu hakkında görüş alış verişinde bulundular.