Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

11 YAŞINDAKİ HÜSEYİN 5 AYDA HAFIZ OLDU

11 YAŞINDAKİ HÜSEYİN  5 AYDA HAFIZ OLDU

Medine İmam Hatip Ortaokulu 5´inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hüseyin Öz, 5 ayda hafız oldu. Küçük hafız Öz, "Arkadaşlarım gece uyurken ben sabah erken kalkar ders çalışırdım" dedi.

Medine İmam Hatip Ortaokulu 5´inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hüseyin Öz, 5 ayda hafız oldu. Küçük hafız Öz, "Arkadaşlarım gece uyurken ben sabah erken kalkar ders çalışırdım" dedi.

Kayseri   Melikgazi İlçesi  Hisarcık  Bahçelievler Mahallesi´den bulunan Medine İmam Hatip Ortaokulu´nda hafızlık merasim töreni yapıldı. Törene  Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık,  Kayseri Milli Eğitim Müdürü  Osman Elmalı,  Melikgazi Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı. Okuldaki törene 5 ayda hafız olan  Hüseyin Öz damgasını vurdu.



"Hafızlığı bitirmek için çok çalıştım" diyen 5´inci sınıf öğrencisi Öz, "Arkadaşlarım gece uyurken ben sabah erken kalkar ders çalışırdım. Hep hafızlığı bitirmek için 5 ay boyunca çalıştım" dedi. Hafız olmak isteyen arkadaşlarına da tavsiyede bulunan  Hüseyin Öz, "Çok çalışmaları gerekiyor" yanıtını verdi. Öz, ayrıca günde 10 sayfa Kuran-ı Kerim okuduğunu ve okurken çok mutlu olduğunu söyledi. Öz´ün anne babası da çocukları ile gurur duyduklarını belirtti.



5 ay gibi kısa sürede  Kuran´ı Kerim´i ezbere okuyabilen, yani hafız olmayı başaran Hüseyin´in öğretmeni Ahmet Demirezen ise eğitim yılı başında kendilerine hedef koyduklarını söyledi. Demirezen, "Bu yola başlamandan önce hedef tayin ettik. Hafızlık 18 ay süre içinde normal  Türkiye şartlarında biterken, biz karne gününe yani  Haziran ayına hafızlık için hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda önce günde1- 2 sayfa ile başlayıp sonra bir günde 2- 3 ders  daha artırdık. En son 10 sayfa ile bir ayda 300 sayfaya ulaştık. Bu  Kuran´ın yarısı demek. 5 ayda da hafızımızı bitirdik" diye konuştu.  Sabah erkenden çalışmalara başladıklarını ve mesai kavramı gözetmediklerini ifade eden Demirezen, "Hüseyin bu konuda ilk hafızımız değil, geçen yıllarda da 8 ayın altında bitiren 8-10 hafızımızdan bir tanesi" dedi.



Kayseri Milli Eğitim Müdürü  Osman Elmalı ise törende basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "5 ay gibi kısa sürede hafız olan, nerdeyse imkansız dediğimiz bir işi öğrencimiz başardı. Bundan dolayı tören düzenledik. Yetiştiren anne, babaya, öğretmenleri tebrik ediyorum. Nice Hüseyinlerin yetişmesi dileğiyle diyorum" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Öz´e daha sonra hafızlık kıyafeti giydirildi. Öz, ardından  Kuran tilaveti ile bu konudaki yeteneğini sergiledi.