Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HACILAR´DA COŞKULU BAYRAMLAŞMA

                HACILAR´DA COŞKULU BAYRAMLAŞMA

Hacılar İlçesi´nde Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma programı önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

            15 Temmuz Şehitler Parkı, Hacılar Kafe Restoranda düzenlenen ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği bayramlaşma törenine önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Sanayi Odası  Meclis Başkanı Abidin Özkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç, Belediye Meclis üyeleri, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

            Hacılar İlçesi geleneksel bayramlaşma töreninde, konuşma yapan ve derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimi olan Ramazan-ı Şerifi Hacılar ilçesinde dolu dolu yaşadığı ilçe halkıyla bir araya geldikleri birçok etkinliği, coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiklerine vurgu yaparak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Doğan Ekici, ?Bugün, toplum hayatımızda çok özel ve anlamlı bir yeri olan, milletimizin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel bir şekilde yaşandığı yeni bir bayrama daha sağlık, huzur, güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek bayram ikliminin, Hacılar halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk, sevgi ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olması yüce Mevla´dan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi´nin Ramazan Bayramı´nı tebrik ediyor, 24 Haziran´da gerçekleştirilecek olan Seçimlerinde ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.? Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ve bayramlaşma programına davetinden dolayı Belediye Başkanı Doğan Ekici´ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise;

?Hacılar çok şanslı, çünkü Belediye Başkanımız seçilmiş olduğu günden itibaren yoğun mesaisini Hacılar´ı daha iyi noktalara nasıl getirebiliriz, onun uğraşında çabasında. Biliyorum ki mesaisinin bir kısmını Hacılar´da geçirirken, diğer kısmını Bakanlarımızın da yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Ankara´da bu hizmetin dağıtılan merkezinde harcıyor. Bu sabah ta gündeme geldi. Gerek asfalt çalışmaları olsun, gerek kentsel dönüşüm olsun ve bir takım yenlikler ve değişimler konuşuldu ve bununda devamının geleceği ayrıca diğer yatırımlara destek verileceği sözünü bugün aramızda bulunan sayın bakanımız Taner Yıldız´dan ve sabahki buluşmada yer alan Sayın Mustafa Elitaş´tan o sözü de almış oldular. Ben de hepinize hayırlı olsun diyorum. İnşallah Ramazan Bayramı, tüm ümmeti Muhammedin kurtuluşuna, sekinete ve sükûnete kavuşmasına vesile olur duasıyla hepinize saygılar sunuyorum.?şeklinde konuştu.

            Hacılar´a geldiklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kendisini telefonla aradığını, kendilerinin Hacılar´a geldiklerini söylediklerinde; Hacılar´ın Yahyalı ile birlikte Kayseri´nin en yüksek oy oranını aldıklarını bildikleri için, Hassaten selamını Hacılar´a iletin dediklerini, bayramlarını canı gönülden tebrik ettiklerini söyleyen Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız sözlerine şöyle devam etti;

?Değerli gönüldaşlarım malum bir hafta sonra Türkiye´nin istikbaline, istiklaline, geleceğine, kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için sizlerin tercihlerine müracaat edilecek. Bu seçimler yalnızca bir partiler rekabeti değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı sistemi ile alakalı, Türkiye´nin yeniden yapılanmasına dönük önemli bir seçim olacak. Yanlızca kendi bildiklerimizce değil, söylediklerimizle, etrafımızla beraber Kayserinin bu puanını yükseltmek durumundayız. Şuanda geldiğimiz noktada bir kısım cumhurbaşkanı adaylarının Dünya´da ilk defa hızlı tren aleyhine konuşan ve siyaset tarihine girecek bir kısım garabetlerle beraber buna şahitlik ediyoruz. Neyazıkki siyasetin seviyesini yükseltmek istediğimiz bu ortamda, başka bir Cumhurbaşkanı adayı çıkıp televizyonda, dün canlı yayında demiştiniz ki dördüncü köprüyü yaptırmayı düşünüyorum. Nereye yaptıracaksınız dediklerinde ?Canım ben lafın gelişi olarak demiştim, öyle bir şey zaten yok? dediğine ilk defa siyaset tarihi ne yazık ki şahit oluyor. Bizler varlıklarımızın ve kıymetlerimizin değerini, her zamankinden inşallah fazla takdir edeceğiz ve bunu tercihlerimize yansıtmış olacağız. Samimiyetinden, gayretinden, çalışmasından, gece gündüz koşturmasından her zaman memnun olduğumuz ve Türkiye´yi ileriye taşıyacağını düşündüğümüz, inandığımız Sayın Cumhurbaşkanımızın inşallah seçimlerini önümüzdeki hafta pazar akşamı neticelendirmiş olacağız. Enteresan bir şey kimse ben birinci olacağım demiyor. Cumhurbaşkanımızın rakiplerinden hiçbir cumhurbaşkanı adayı ben birinci olacağım demiyor. Diyemiyor. Başka bir şey daha söyleyemiyor. Ben kazanacağım da diyemiyor. Onun kaybetmesini bekliyoruz diyorlar. Zımni olarak biz kazanamayız belli odu ama onun kaybetmesini bekliyoruz. İkinci turda bir şeyler yapabilirsek yapacağız yoksa ümidimiz yok diyorlar. Böyle bir seçim kampanyası hiç yönetilmemiştir onlar tarafından.  O yüzden biz doğru yaptığı kadar güçlenen ve güçlendiği kadar daha çok doğru yapma kabiliyetine ulaşan bir yapıyla beraber, hem Cumhurbaşkanımızı hem de hamdolsun Türkiye´nin idaresine konan güçlü iradeyi, tek partiyle beraber yürütmüş olacağız. Çok partili seçim sisteminden tek başına iktidar olarak yine desteklerinizle çıkmış olacağız. Ben ramazan bayramınızın, inşallah sağlık sıhhat içerisinde, kurban bayramını da idrak edecek şekilde sizlere sağlık sıhhat temenni ediyorum. Her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah´a emanet olun.?

Bayramlaşma töreni, Hacı Ali Çakıcı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan´ın duası ve protokolün vatandaşlarla bayramlaşması ile son buldu.